Yaşam

Arpa şehriyeli kuskus pilavının tanımı, nasıl yapılır?

Kuskus, irmik, un, yumurta ve süt ile yapılan az pişmiş makarnayı andıran bir hamurdur. Ana yemeklerin yanında afiyetle tüketilen kuskus yemeği, pilav ile birlikte çektirme yöntemiyle pişirilir. Dünyanın farklı yerlerinde çeşitli tariflerle tüketilmektedir.

Arpa şehriyeli kuskus pilavı, çocukların severek tükettiği ana yemeklerin tamamlayıcısı olarak sıklıkla tercih edilen bir tanımdır. Haber7.com grubu olarak sizler için en lezzetli arpa şehriyeli kuskus pilavının tanımını aradık.

İşte ana yemeğin yanında klasik pirinç pilavı gibi durmayacak arpa şehriyeli kuskus pilavı tarifi…

ARPA Fıstıklı Kuskuslu Pirinç Tarifi



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Arpa şehriyeli kuskus pilavının tarifi için malzemeler;

  • 1 su bardağı kuskus,
  • Yarım su bardağı arpa şehriye,
  • 2 kaşık tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 su bardağı sıcak su,
  • Tuz

Arpa şehriyeli kuskus pilavının tanımı;

  • Yağı pilav tenceresine alın ve eritin.
  • Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Arpa şehriyelerin rengi değişince kuskusu ekleyin ve üç dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Damak zevkinize göre sıcak su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Ocağın altını kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çıkardıktan sonra hala pişmemişse bir ölçü daha sıcak su ekleyip pişirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Kuskus piştikten sonra üzerine havlu örtün ve demlenmesini sağlayın.
  • 15-20 dakika sonra arpa şehriyeli kuskus pilavınız servise hazır.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu